Tuesday, 25 November 2014

Mengapa Memilih Bunuh diri.?

Assalammualikum warahmatullahiwabarokatuh,salam sejahtera dan hye..
Title..pergh seramm.......huhu..Korang pernah tak rasa sampai satu tahap masalah tu hanya akan mampu diselesaikan apabila korang BUNUH DIRI! Oh no dear...Tahu tak tu bukan satu cara nak settlekann tapi nak cepat masuk neraka adalah..Bunuh diri ni kan salah satu dosa besar dan terus mati dalam keadaan kafir..Sesiapa rasa nak bunuh diri tu...Cepat-cepat lah taubat hendaknya...janganlah terlalu ikut perasaan ...Kisah benar ..Tak bagitahu sesiapa pun...erm..






  Mulanya ingat nak ambik pisau tikam jer kat perut ker atau kat pergelangan tangan.Time tu dah pegang dah pisau....Tapi Alhamdulillah Allah telah membuka akal fikiranya..tak lama  tu hati  rasa nak bunuh diri lagi.dia amatlah bodoh...Ambik pil2 ubat nak telan banyak-ii ,dia  memang ada penyakit..so ingatkan nak telan sume ubat tu biar overdose...Tapi  lagi sekali dia tak berjaya..Syukur pada Allah..Time tu  dia teringat yang dia masih ada parents ...Macam mana lah perasaan diorang bila tengok dia mati dalam cara tu...Masalah tu takkan pernah settle sampai sekarang...selama dia hidup ni..Tapi kita kena kuat semangat..biarlah kenangan pahit itu terus mendera ..
Banyakkan mendekatkan diri kepada Allah Maha Esa...

Mati dalam keadaan kafir sesiapa yang bunuh diri...Allah tu sebaik-baik perancang.. ^_^

        Ya Allah,Ya Tuhanku ,Ampunkanlah kesalahan kami..Kami banyak melakukan kesalahan terhadapmu..Tetapi lindungilah kami daripada masuk dalam api neraka..Sesungguhnya hanya padaMu mampu kami bermohon...Aminn..

~Luahan Hati seorang sahabat~~

Jangan bunuh diri tau...walau sebesar dunia masalahh tu ^_^
                                            Mengapa Memilih Bunuh Diri? Allahuakhbar


Ok bye :)

No comments:

Post a Comment

Lirik Cinta ini mimpi -Akmal Amsyar

Boleh  tonton di you tube-->  Cinta ini Mimpi Kenapa kau buat aku begini Menolakku dgn alasanmu itu Mengapa kau yang menjadi penghala...