Tuesday, 27 December 2016

Buat duit dengan 8share-mudah

Assalamualaikum wb
Salam sejahtera.

Sebagai seorang pelajar yang masih dalam tanggungan ibu bapa.Banyak perbelanjaan yang perlu dikeluarkan oleh ibu bapa bukan setakat untuk anak-ii malahan dengan keperluan seharian.Kehendak tidak diutarakan lagi.Kekadang ,sebagai seorang anak juga pasti rasa bersalah kan.Hutang motor,hutang kereta,duit sewa,bil api..itu ini. Faktanya,memang banyaklah   belanja yang akan keluar.Sebab bukan semua,orang senangkan.



Sebelum dy pergi jauh..

Kemungkinan soalan:

Kalau anak setakat seorang dua tu mungkin boleh tanggung lagi? tunggu dulu. 
Dy ambil contoh anak seorang dulu.

Anggaran (Pakaian sekolah +kasut sekolah +beg sekolah+tali pinggang/tudung +stoking +alat tulis+kapur kasut= RM 100 ) Rasanya lebih dari anggaran tu.Nevermind,contoh saja.
Tak campur lagi dengan buku tulis,yuran, buku rujukan(kalau ada)  + wang saku+duit fotostet+duit kelas +duit tambahan lain= ??

Hahhh dah berapa tu...

Tu baru anak sorang ,kalau 2?3?4? wow hebat belanja tu.


''Alahhh, mana ada masa.Study lah! takkan nak kerja pulak!''

Satu nasihat dan cadangan. Korang boleh buka 8share ni time korang free.Buat jadual.Waktu belajar,life korang,keluarga and anything. Then curi masa hujung minggu/waktu malam/ ada waktu free. But,kalau rasa memang sangat  teramat terlampau tidak mampu.Its Okay, Korang study elok-ii.Hope dapat result yang baikkk ,Then ,exam habisbolehlah join heee

Jangan risau 8share ni korang boleh buat sebagai kerja sambilan.


Daripada duduk saja-ii online fb, ig tu..baik daftar 8 share ni.
For your information,dy tak pernah tahu pun kewujudan 8share ni selepas dy tersalah anggap selepas dy ada postkan power point untuk dapatkan code untuk blog di slideshare. Dy taip apa ntah tak ingat. Then keluarlah 8share ni.Dari situlah dy timbul minat.

8Share ni korang perlu rajin dan menggunakan taktik yang baik ,baru income cepat naik dan berkat duit tu. Macam dy memang sikitlah.Pemalas dy ni heee.. Sebab dy seorang pelajar ,tak boleh fokus satu benda saja.Pelajaran keutamaan.


Hahaha macam mana penerangan dy buat masa ni.Memeningkan?? maafkan sayaaaa
Berminat? Kalau tak berminat,tak pe. 😔

Baca selanjutnya :
8share ni kalau 50 orang visit link korang share tu baru dapat 20sen.So,seperti apa dy kata tadi.Rajin!

1.Korang boleh daftar disini-->Daftar 8 share

2.Sign up

2.Keluar seperti bawah ni .

Isikan  mengikut arahan.

3.Jeng ..jeng..jeng siapppp!!!Banyak juga artikel korang boleh pilih untuk korang share.Nasihat dy, sharelah dengan berhemah dan kejalan yang benar heee

4.Pilih yang mana korang nak share.

 5.Lebih baik korang visit the website dulu untuk tahu information apa yang kita nak share.Lebih mudahlah kan?hehehe


Bolehlah korang nak share link korang  di You Tube,Twitter,Facebook,Google,Blog dan sebagainya...
Jika korang invite friends pula dapat juga tau RM1.OO  untuk seorang yang join .Kalau 2?3?50???perghhh hahahha

mudah kan??

Hanya daftar disini dan share kan. Yeayy!!
 Understand? 😇

Nak tambah apa-ii dipersilakan komen ya.

No comments:

Post a Comment

Lirik Cinta ini mimpi -Akmal Amsyar

Boleh  tonton di you tube-->  Cinta ini Mimpi Kenapa kau buat aku begini Menolakku dgn alasanmu itu Mengapa kau yang menjadi penghala...