Tuesday, 25 April 2017

Kalau tak nak hormat orang,sila tinggal dengan kanibal.

Assalamualaikum wb,salam sejahtera.

Meh dy nak update blog sikit.Dah bersawang menyawang dah blog ni...hmm

Apa yang kau rasa bila diri tak dihargai? 

sedih?

Sakit hati?

Geram?

               dan seumpamanya?

Relax dulu.. Jom kita layan lagu  dulu di You tube Ismail Izzani-This TOWN  .Haha sempat lagi tuuu

Kita buat penat dan teramat penat,dengan kerja yang melambak .Buat kerja tu sampai tak tidur.Last-last begitu mudahnya kerja yang kita buat tu dihina..dan..lebih teruk kerja yang kita buat tu di *****.  Kalau bab pelajaran tu tak pelah kalau nak marah.Ini tidak, benda yang kecil dianggap besar.Puas kot orang tu buat kerja tu.Senang-senang je kau buat macam sampah yang tak bernilai. Macam mana orang nak hormat kita,kalau kita pun tak hormat orang.

Cuba kau ditempat tersebut,agak-ii kau mampu buat dengan kerja lain yang banyak?
Boleh ke? Aku tanya ni.. 

Tak pe aku jawabkan.. 
Mestilah bolehkan,Boleh bercakap dan komen kerja orang je.But you? penyibuk yang tak bertauliah. 
Sekian-  

Serius cakap lah wehh.. aku  bukan jenis yang suka nak marah orang tapi kalau sekali kau buat tak betul kat aku.Aku akan ingat sampai bila-ii.Walaupun masa tu aku dah maafkan kau. Sampailah satu saat,perkara tu hilang dalam fikiran aku.. itu pun aku tak pasti sama ada aku dah lupa atau tak.

Jenis aku,aku tak suka marah orang walau sebenarnya aku ni panas baran..Tapi,aku boleh kawal lagi.Melainkan kau buat aku betul-betul kecil hati/marah. Sebabnya,aku marah aku tak fikir dah aku siapa dan  kau siapa.. Pleaselah,respect orang.Kau ingat kau siapa hah..

Bila aku dah mula menulis  dekat blog aku ni.Thats mean,aku dah betul-betul sakit hati dengan kau. Berubahlah.. 

Memang orang tak nampak kau jahat.Sebab kau seorang pelakon yang handal.Depan cakap lain,belakang cakap lain. 

Inilah pepatah orang selalu cakap 

                  '' Jika kita terlalu baik dengan orang,orang akan pijak kepala kita''

Tak pe,aku tak kisah.Cubalah pijak kepala aku sampai dapat. Sampai kau puas.


4 comments:

  1. Hi, Great information! Would you please consider sharing my link to your readers? Please email me back at haileyxhailey gmail.com.

    Thanks!
    Hailey

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi ,what your link about it ? and.. why your link is not recognized?
      my bad?

      Delete
  2. Kalau nak kita hormat dia, dia pun kenalah hormat orang lain. Hidup kena saling menghormati, barulah aman harmoni. Kan 😄 Sabar ja la Dy, cobaan

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup betul kata sis tu.. kena ada pro dan kontranya..heee

      Delete

Game

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua. Ada yang rindu Dy tak?huhu..almakalumlah dah sebulan lebih tak update blog. Dy tengah final se...