Friday, 28 December 2018

Final Exam Sem 1

Assalamualaikum wb..


Ahad ini(30 disember 2018) bermulalah exam .Moga kalian doakan agar Cik Dylah dapat menjawab exam dengan tenang dan berjaya ok.Doakan untuk rakan seperjuanganCik Dylah sekali..Jasa kalian amatlah dihargai dan hanya Allah saja mampu membalasnya.๐Ÿ˜ƒ



Moga Hidup Sentiasa Diberkati Allah๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€

Wednesday, 28 November 2018

Kehidupan.

Assalammualaikum wb
Salam sejahtera.
Apa khabar semua?sihat tak semua?

Lama kan dah tak update...huhu

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Kehidupan sekarang, perlu dibiasakan lebih lagi bila kita perlu melakukan semuanya sendiri..Almaklumlah,kita semakin dewasa,pemikiran juga perlu matang.Takkan nak mengharapkan semuanya pada  emak ayah kita kan? hee..

Suka saya  dengan satu ayat ini

"Orang yang dah biasa HIDUP SUSAH dia akan biasa dengan kehidupan yang SUSAH ''

Kadang kita tak sedar, kita ada segalanya  ,kemewahan,kereta,motor,duit,emas berlian permata , makanan yang lazat tapi  bila kita masuk dalam satu alam yang berbeza dengan kehidupan yang dulu agak-agak korang boleh ke biasakan?Jawapannya dah ada depan mata aku sekarang..

Its okay,buat perlahan-ii okay?๐Ÿ˜ƒ

Kita kenalah jimat duit kalau duduk di U ni..Banyak benda lebih diperlukan...

Jangan asyik shopping je..Rasanya,sudah memadai dengan baju korang di almari tu..Tak perlu rasanya setiap minggu asal tiada kelas pergi jalan-jalan kat luar...huhu ataupun pergi je jogging kan lebih sihat..๐Ÿ˜Ya tahu duit korang...Cakap je,hee ajar berjimat.

Doakan Dy okay supaya dapat belajar dengan tenang  dan dapat bahagiakan mak dan ayah..Doakan juga kawan-ii Dy..๐Ÿ˜Š๐Ÿ˜Š๐Ÿ˜Š

Tuesday, 2 October 2018

Hi

Assalammualaikum wb.
Selamat pagi.

Dah lama Dy tak update blog kan๐Ÿ˜ฌ๐Ÿ˜ฌ๐Ÿ˜ฌ

Maklum,busy sikit dengan assignment dan kehidupan ahahaha...

Korang sihat?Dah makan?

hahah ok bye..heee๐Ÿ˜…

Monday, 21 May 2018

Pengalaman Temuduga Ijazah Sarjana Muda Perancangan Bandar dan Wilayah

Assalamualaikum w.b
Selamat berpuasa bagi Umat Islam๐Ÿ˜Š

Hari sabtu kelmarin, Dy dapat temuduga  seperti kos tertera ditajuk atas ni. First time di iv ni. So,Dy kongsi sikit ...

Nak kata nervous,tak delah nervous mana pun.Datang je , parking kereta ,beratur.Haha,salah beratur pulak kalau tak mesti no giliran 10 kebawah.Nasib tanya orang depan, ''Ni bukan barisan PB&W ke?''  Heee sebab diorang beratur betul2 depan kos dy tu ingatkan barisan tu.Pastu beralih la kat barisan satu lagi.Tanya orang depan lagi,nak kepastian.Then,he said  yes.Betul jugak akhirnya ahahahaha...

Ingatkan,ada melukis..mungkin sebab ramai..dia hanya ada sesi iv je. So,penat je la berlatih miahahaha..Baru nak tunjuk skill *acah je๐Ÿ˜‰

Sesi iv dy,campur2.Ikutlah,kalau interviewer tu dalam bm,cakap bm.Kalau dalam bi,ckp bi.Kadang dalam Bm dan kadang Bi sahaja .Jangan risau tak de bahasa spain ok๐Ÿ˜œ

Antara soalan yang ditanya pada Dy:

1.Tell me about Yourself?
Macam biasalah,korang boleh perkenalkan diri.Jangan mengarut2 sangat okay hee.


2.How many brothers and sister that you have?
Hee,jawab jelah .Senang je kan.


3.Kenapa pilihan kos ke-3 sedangkan pilihan 1 dan kedua you is ***** ,so sebenarnya you tak berminat dengan town planning ni?
Korang yakinkan jelah interviewer tu dengan jawapan idea korang sendiri.Janji konpiden dan berjawab.


4.Apa yang you tahu tentang kos ni?
Boleh research2 tentang kos ni kat google.Contohnya dy rujuk  kat blog Bual Pacak Malaya


5.Apa perancangan you tentang perancangan bandar dan wilayah? (lebih kuranglah ayat dia)
Dy tak pasti sama ada jawapan dy betul ke tak..Janji konpiden je la erk ahahha..Dy kaitkan  dengan sesuatu tempat yang kurang pembangunan (nama tempat dia) dan apa yang dy nak buat dalam tempat tu .Hee maaf ayat belit2 haha..


Bagi yang ada iv nanti,Dy ucapkan Goodluck ya.Allah Yuftah Alaikum.Moga berjaya.
Doakan Dy jugak ya ๐Ÿ˜€

#keyboard rosak tapi gua gagahkan jugak heee



Kenapa rasa lapar?walau dah makan?Baca ni..

 Assalammualikum warahmatullahiwabarokatuh...salam sejahtera dan hye.... Warghh tenang jer pagi ni kan hikhik....Okla korang pernah tak rasa...