Wednesday, 22 March 2017

Lirik Lagu Sabar by Ismail Izzani


Kredit: You tube.. Boleh dengar di Ismail Izzani (sabar)

SABAR
ISMAIL IZZANI
Composer: Omar K, Adib Hamdi, Ismail Izzani, Zyn
Lyrics: Omar K, Adib Hamdi, Ismail Izzani, Zyn

Chorus:
Jangan menangis, sayangku
Ini hanyalah sementara
Berdoalah
Pada Yang Esa
Terus menahan sabar
Agar bahagia di sana

Verse 1:
Mungkin kau tak pernah sedar
Bukalah mata dan dengar
Dengarkan lagu ku
Ku cuba untuk lepaskan
Luahan hati ini
Ku disakiti
Namun jua kau sedar
Kau tersakiti

Repeat Chorus

Verse 2:
Now i’m all alone in the dark
Why should I lose you when I needed you the most 
The best is the best, the past is the worst
Just let it go, just let it go, no….
Why is it hard for you to see
When everything i’ve done is for you and me
Ku disakiti
Namun jua kau sedar
Kau tersakiti

Bridge

Jangan pedulikan
Teruskan berjalan
Biar waktu pisahkan kita
Walau bukan selamanya….

Saturday, 11 March 2017

Hadiah dari Mek Zumbie

Assalamualaikum wb..Salam sejahtera.

Hari selasa haritu balik dari kelas dalam pukul 4.40 petang ,teruja sangat nampak hadiah  dari Mek Zumbie.. Dah lama nak buat entry ni sebenarnya  tapi tak da kesempatan masa .

Hah cantik kan
Siap tulis Congrats lagi tu,comeyyy..hehe



Nak tahu hadiah apa?

jeng jeng ..



Hadiah buku ,ada 2 tau .. satu oamputeh satu melayu..,macam tahu-ii jer dy memang suka membaca ..bolehlah nanti dy improve english dy yang memang broken ni huhu.
Insyaallah nanti dy buat Review buku ni..keh3

Selamat datang ke dunia baru wahai buku-buku sekalian hehehehe..

BTW,Thank you so much Mek Zumbie ,Moga dimurahkan rezeki ya ๐Ÿ˜€
Kepada pemenang lain juga ,dy ucapkan taniah ya..

Tuesday, 7 March 2017

MummyAyu's Giveaway

Assalamualikum wb
Salam sejahtera..
Para bloggers sekalian dijemput untuk join GA ini.Meriahkan lagi GA ini,,Klik Banner dibawah ni yup

Giveaway:Link With Me

Assalamualaikum wb
Salam sejahtera..

Jemput semua para bloggers  untuk join bagi memeriahkan  GA dari blogger sishawa
Klik banner dibawah ini yup 


Giveaway Fridge Magnet Padang Besar By Mialiana.com

Assalamualaikum wb
Salam Sejahtera..


Giveaway Fridge Magnet Padang Besar bermula saat ini dari hari ini, 6 hingga 13 Mac 2017. Semua blogger yang bermastautin di Malaysia dijemput join.

Kisahnya di SINI.


Siapa nak ole-ole dari Padang Besar? Ada 30 fridge magnet berbentuk selipar pelbagai warna.  Jom join giveaway ini... ramai-ramai support Mia Liana ya...

Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Giveaway Fridge Magnet Padang Besar By Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen SINI
  5. Giveaway akan tamat pada 11.59 malam 13 Mac 2017.
Pemenang akan dipilih melalui random.org dan keputusan pemenang akan diumumkan pada 20 Mac 2017.

** nak join giveaway ini, sila klik pada banner...

Sunday, 5 March 2017

Bila rasa diri tidak diperlukan...

Assalamualaikum wb..Salam sejahtera..
Haii..readers and bloggersss..
Hope,semua sihat-sihat.. ๐Ÿ˜€

Anyway,what you feel..Kalau rasa diri tidak diperlukan? dipulau?
Hey! wakeup.. tu perkara biasalah kan..
Kena lah pujuk hati,pujuk diri...

Semakin kita membesar,semakin kita faham erti kehidupan.
So,tak payah merajuk..tak payah rasa diri macam tak berguna..

Buat tak tahu dah la..jangan simpan dalam hati.
Apa yang anda dapat?
dapat sakit hati je kan! hee ๐Ÿ˜†

Setengah orang memang mereka tidak sedar,mereka telah melukakan hati kita, mementingkan diri sendiri dan sebagainya.Cari kita bila memerlukan,tapi buang kita macam najis  bila tidak inginkan apa-ii..Lumrah kot...Namun,apa yang kita perlu tahu adalah.. Allah sentiasa bersama.. dan ibu ayah merupakan aset paaaaaling besar didunia. Mereka lebih faham kita dari orang yang baru kenal kita setahun jagung..aduh lapar la ,rasa nak makan jagung..huhu

-Sesetengah orang merasakan diri kita bodoh dan tidak berguna,padahal mereka tidak sedar mereka sedang mengatakan diri mereka sendiri-

Lirik lagu Aisyah(123 kucintamu)


Assalamualaikum ,hi

Jadi viral kot lagu ni sekarang.. tengok di sini --->Cover Lagu Aisyah

Lirik:

la la la la la la lalaaa
i love u
la la la la la la lalaaa
i miss u
lalaa lalaa
kau jadi milikku


mula mula mula ku happy
tiba tiba dia sakitkan hatiku..
tak apalah terima kasihlah
jadi kekasih ku...

1 2 3 ku cintamu
kau hanya satu menjadi kekasihku
berjanjilah padaku sayangku
kau akan setia..

aishah jangan ragu-ragu dengan cinta ini
jangan kau ragu-ragu ku jadi kekasih mu
percaya padaku ku ,ku akan jadi yang
terbaik untuk cintamu..

aishah aku sayang kamu aku rindu kamu
tidur malam ku sentiasa
ku mimpi kan kamu
kau hanya milikku untuk selamanya
aku sayang aku rindu aku cintamu..

la la la la la la lalaaa
i love u
la la la la la la lalaaa
i miss u
lalaa lalaa
kau jadi milikku

mula mula mula ku happy
tiba tiba dia sakitkan hatiku..
tak apalah... terima kasihlah
jadi kekasih ku...

1 2 3 ku cintamu
kau hanya satu menjadi kekasihku
berjanjilah padaku sayangku
kau akan setia..

aishah jangan ragu-ragu dengan cinta ini
jangan kau ragu-ragu ku jadi kekasih mu
percaya padaku ku,ku akan jadi yang
terbaik untuk cintamu..

aishah aku sayang kamu aku rindu kamu
tidur malam ku sentiasa
ku mimpi kan kamu
kau hanya milikku untuk selamanya
aku sayang aku rindu aku cintamu..

la la la la la la lalaaa
i love u
la la la la la la lalaaa
i miss u
lalaa lalaa
kau jadi milikku


aku sayang aku rindu aku cintamu..

Saturday, 4 March 2017

5 Cara mendapat keberkatan ilmu

Assalamualaikum wb
Salam sejahtera..

Dah lama tak update blog, busy sikit dengan  sem ni..Its okay..

Dy nak kongsikan sedikit tips hasil dari dengar ceramoh..


Cara mendapat keberkatan ilmu:

1.Doa
-Berdoalah.doa senjata orang Islam. Berdoa  untuk ibu bapa,guru-guru,rakan-rakan dan semuanya sekali.
-Minta supaya ibu bapa doakan kita.


2.Jaga ibadah
Jangan sesekali pernah tinggal solat.Solat tiang agama,apabila jatuh sebelah tiang maka jadi sendeng la kamu.Disiplinkan diri supaya solat diawal waktu .


3.Jaga makan ,jaga hati
Pastikan apa yang kita makan itu halal,bersih dan elakkan makan makanan yang tidak baik seperti hati ,limpa ,otak udang dan sebagainya.
Jangan sesekali sakiti hati orang sekeliling kita,pasti tidak akan aman hidup kamu keberkatan apatah lagi.

4.Tegur dan ucapkan  terima kasih kepada guru yang pernah mengajar.
Ucapkan terima kasih kepada mereka.Sekurang-kurangnya bagi lah salam kalau terserampak kat mana-mana .

5.Bertawakal setelah usaha
Bila kamu dah usaha untuk berjaya ,peringkat akhir sekali bertawakallah kepada Allah Yang Maha Esa

Kenapa rasa lapar?walau dah makan?Baca ni..

 Assalammualikum warahmatullahiwabarokatuh...salam sejahtera dan hye.... Warghh tenang jer pagi ni kan hikhik....Okla korang pernah tak rasa...