Tuesday, 22 November 2016

Cara nak hilangkan kepala guna ps

Assalamualikum..
selamat malam ..
bila malam menjelma..dy hanya ditemani laptop dan ps sahaja.. tahu tak ps tu apa? bukan play station tau.. ps tu Photoshop.. yang edit2 tu..Meh nak tuto tutorial sikit cara nak hilangkan kepala . tutorial ni khas dibuat untuk kegunaan yang baik sahaja.. jangan menyalahi undang2 atau mencuri gambar orang.. SKM sentiasa menjalankan peranannya ..faham?

Step 1:
-Buka photoshop
-File>open>klik gambar>jadi macam gambar bawah ni




Step2:
-right click>duplicate layer
-As:tulislah nama apa korang nak den klik ok


keluar gnie nanti.klik kat mata tu,biar hilang. so,focus pada copy.


Step3: klik bendealah tu

Step4: ikut bentuk muka , then tekan  kat keyboard korang button delete

Step5: tengok kat ps korang, klik bende ni.. untuk cover muka yang dah hilang tu
tekan  Alt+right click kat background.. cukup sekali

step 6: then,tampal kat muka yang hilang tu.. nak hilangkan garis tu ?right click>click deselect
gambar yang dy buat ni nak cepat tu nampak pelik hehehe

Okay, siap.. 
EVENTUALLY, SAYANGILAH KEPALA ANDA bhahahahaha
Jangan salahgunakan tau.. dosa!!  kalau yang ambil seni tu ,cuba amik seni teknologi dekat u nanti...besttt.. *padahal tak da amik pun .. but i think seni teknologi best sesangat..

okay,bye.

1 comment:

  1. perghhh dy ,,,gambar hensem dh hilang kpale huhuhu

    ReplyDelete

Game

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua. Ada yang rindu Dy tak?huhu..almakalumlah dah sebulan lebih tak update blog. Dy tengah final se...