Saturday, 27 December 2014

Basic untuk Power point

Assalammualikum...petang ni  nak buat tutorial sikitlah...Tutorial simple jer....
Basic untuk buat power point...mungkin ada budak-budak sekolah rendah yang baru nak belajar...kalau ada kekurangan sori k...


Design banyak di situ...korang boleh pilih....kalau nak buat sendiri pun boleh jugak ...
Animation tu untuk pergerakan slide korang..


.Table tu untuk buat jadual...
Contoh kalau korang nak buat background atau letak gambar pun boleh letak kat picture..



Aku terangkan sikit jer..sebab korang boleh baca sendiri...ada apa-apa pertanyaan silalah bertanya :)
Bye ^_^

Wednesday, 24 December 2014

Tutorial nak tulis blog

Assalammualikum...hollaaa
Sehat ker?? Aku selsema time-time hujan ni...tak selesa...
BTW Selamat menunaikan solat maghrib yer kepada readers yang Islam :)
#Prayforpalestin
#PrayforFlood
#PrayforIslam

Tips nak tulis blog tapi aku main hentam jer...:
-Cuba korang  buat isu terkini tapi terbuktilah kesasihannya...tapi jangan wat gosip ...dosa-dosa...
-Tentang diri korang,,,tapi jangan terlalu sifat terbuka...bahaya jugak...
-Pelajaran...
-Tutorial
-Fakta-fakta yang bernas
-Motivasi
-Cerita
-Novel/cerpen/drama
-Banyak lagiiii.
Kalau nak tulis blog cuba tulis pagi-pagi sebab masih banyak idea  yang freshh...

Korang wat pe??Hari ni tak tahu nak buat pe...so aku nak buat tutorial paling simple...seseimpllllleeee   gilerrwwwsss....
Tutorial nak  update blog...


Gambar Buruk


Ok,,simple jer kan..
1.Fikirkanlah tajuk yang korang nak buat tu... dan taip kat title tu...
2.Tulislah sampai kering otak  korang haha
3. Save  tanpa publish korang nak draft....simpan dulu
4.Publish-untuk siarkan kat readers...


Kalau tak faham tanyalah...senang sangat kan...saja jer...hahahah 
Selamat mencuba ^_^
bye assalammualikum :)





Saturday, 20 December 2014

lukisan

Assalamualikum dan salam sejahtera...
Korang pernah tak nampak lukisan ni??
Aku pernah tanya dekat komen pada someone tentang gambar lukisan ni...Sebab aku memang minat gila2x sangat art...Patutlah orang tu tak balas ,,,ni ambik kat google hehe...Saja nak bertanya jer...ni pun jumpa dekat video lagu Chomel...Ehem..



Okela ,,no idea sedih bola kalah :( Tak pe lah no. 2 okay gak an :)))))))

Pengalaman Temuduga Ijazah Sarjana Muda Perancangan Bandar dan Wilayah

Assalamualaikum w.b Selamat berpuasa bagi Umat Islam😊 Hari sabtu kelmarin, Dy dapat temuduga  seperti kos tertera ditajuk atas ni. First...