Tuesday, 30 May 2017

Lirik Nasyid: Wahai Purnama (Ya Badrotim)

Assalamualaikum,salam sejahtera..

Siapa mengenali Khairul Bahri ?Seingat dy,masa tu dy form 3 ke form 2..lebih kuranglah.Abang buka lagu yang dinyanyikan oleh Khairul Bahri ni.Semenjak tu lah, dy suka dengar suaranya,merdu je..

Uuuu Uuuuu Uuuu Uuuu

***Wahai purnama (2x)
Yang indah lagi sempurna
Bagaimana..Bagaimana..
nak ku luah dengan kata-kata

Engkau menyinar dialam tinggi
Dialam tinggi..(2x)

Terangi kegelapan dan kebatilan..

Wahai purnama (2x)
Yang indah lagi sempurna
Bagaimana..Bagaimana..
nak ku luah dengan kata-kata
Denganmu alam bergemerlapan..bergemerlapan..(2x)

Zahir batin dengan Nur nikmat kurniaan..


Wahai purnama (2x)
Yang indah lagi sempurna
Bagaimana..Bagaimana..
nak ku luah dengan kata-kata

Selawat Allah keatas mu
Selama-lamanya..(2x)
Siang dan malam jua (2x)

Wahai purnama (2x)
Yang indah lagi sempurna
Bagaimana..Bagaimana..
nak ku luah dengan kata-kata

Selawat jua keahlimu dan sahabatmu..(2x)
Mereka yang istimewa dan amat istimewa

Wahai purnama (2x)
Yang indah lagi sempurna
Bagaimana..Bagaimana..
nak ku luah dengan kata-kata

Ya Badrotim(2x)
Minha zakul lakamaalii
Madza yu'ab(2x)
Bir'an ulaa kamaqalii

Wahai purnama (2x)
Yang indah lagi sempurna
Bagaimana..Bagaimana..
nak ku luah dengan kata-kata

Boleh tonton di You Tube--> Khairul Bahri (Ya Badrotim)

Jika ada kesalahan ,silakan komen untuk tindakan pembetulan.
sekian,terima kasih.

Lirik Lagu Rebahku Tanpamu (Putera Band)

Assalamualaikum ,salam sejahtera..

Pernah hadirnya dia
Dulu menemani aku
Sering dia bertanya
Adakah ku cintai dirinya


**Iya memang benarku sungguh-ii ku cintainya
Tapi dia dah berubah
Cintanya bukan lagi untukku

Oooo

Resah bila malam ku merindu
Mengapa pergi
Tinggalkan aku...

Oooo

Mudah kau melepaskan diriku **(2x)
Hancur hati ku * tanpamu ..

(Kau hampakan ku..)*

Tuhan,
hapuskanlah
segala resahku
dan
Berikanlah ketenangan agarku mampu berdiri lagi

Rebahku tanpa dia
selama2nya ku rela
Padamkan api cinta yang terus menghantui diri ku

Selamat tinggal pada kenangan
Selamat tinggal oh semuanya
Selamat tinggal segala-ii nya

ku berharap takkan berulang lagi..

OOooo

Resah bila malam ku merindu
Mengapa pergi
Tinggalkan aku...

Oooo

Mudah kau melepaskan diriku
Hancur hati ku  tanpamu ..

Boleh tonton di You Tube --> Putera Band Rebahku Tanpamu(Official Video)


Lirik lagu Aiman Tino-Ku Hanya Sayang Padamu

Assalamualaikum wb,salam sejahtera.
~Selamat berpuasa~

Liriknya:

Mungkin kali ini
bukan lagi aku
yang kau sakitkan

Mungkin tiada lagi
ku di dunia ini
kau bidadari

**Bila malam
Bila rindu
Tiap kali ku cuba melupakanmu

Ada sajamu
kata padaku
aku dihidupmu
Bukan aku mau jauh
Bukan juga ku benci pada  dirimu
Bukan niatku melukaimu


Benar ku hanya sayang padamu
Bukannya takdirku untuk bersamamu


Jika
Setiap langkahku ini
Terhenti disini
untuk selamanya..

Izinkan ku pergi ...** (2x)

Izinkan ku pergi..(2x)


Monday, 29 May 2017

Makna mimpi dy tu apa yup?

Assalamualaikum wb
Salam sejahtera.

Petang tadi dy tertidurlah atas tilam abang..haha..
Nak dijadikan dy bermimpi.Korang pandai tak menafsir mimpi dy ni.Kalau pandai bolehlah komen maksud mimpi dibawah.

Dy tak tahulah mainan tidur ke, terlalu berfikir ke(rasanya tak) ,atau PETUNJUK?

Dy kenal dengan seorang kawan lelaki ni. Dia anggap dy kawan je. Dalam mimpi tu,masa tu malam,dia ajak dy  pergi satu tempat (Ba***) dari rumah dalam setengah jam dah sampai dah..Tapi,tak sampai beberapa simpang ,dy turun dari motor(naik motor dengan dia) .Lepas tu,dia ada cakap smething ,tak berapa ingat pulak.Lebih kurang gnielah :

'' Dyla, jom la.Sekejap je.bla bla bla (tak ingat sangat) '' Aku time tu dah berpusing nak balik jalan kaki. Pastu dia keluarkan satu ayat .

''Dyla,jomlah.Kau tak sayangkan aku?''

Dan korang tahu apa yang aku jawab?
Aku jawab gnie..

Mata time tu dah berkaca,badan aku dah berpaling dari dia (ala2 drama maghrib haha) . Aku jawab..

''Aku lebih sayangkan mak aku!''

Dua-dua terdiam.Aku rasa,aku terus pergi..

Tiba-tiba terjaga,mak dy kejut.Nak dijadikan cerita.Masa mak dy kejut tu .. terus dy bangun.Terfikir sesuatu... hahaha aduhaii..macam budak2 la dy ni an.. Fikirkan sangat dengan mimpi tu.

Nak sambung balik mimpi tu,dah tak boleh pulak..keh3 ๐Ÿ˜…

Korang faham tak apa dy cerita?

Mana yang pandai tafsir mimpi tu,silakan komen dibawah yup..Sekian,terima kasih.

Sunday, 28 May 2017

Review Filem Hitler-The Rise of Evil

Assalamualaikum dan hi semua.Selamat berpuasa..

Hari ni Dy,akan cuba mereview filem Hitler ,Jika terdapat kekurangan harap dimaafkan..huhu  ๐Ÿ˜Š





                  Kisah ini bermula pada tahun 1899  di Linz ,Austria .Waktu itu  Hittler masih kecil lagi.Ayah Hittler bernama(nanti dy cari balik) .Ayahnya suka menyiksa Hittler.Selepas kematian ayahnya,kehidupan Hittler  menjadi bertambah teruk.Tidak lama pada itu pula, ibunya pula meninggal dunia.Hittler  diambang kemiskinan dan akhirnya  menjadi gelandangan.Yahudi masa tu kalau tak silap  yang kuasai ekonomi dinegara tersebut.Hittler mengganggap  Yahudi mementingkan diri sendiri.



                 Pada tahun 1914,29 Oct (if i right) , Hittler menyertai tentera dan berperang dalam  perang dunia pertama.Hittler dapat merasai keperitan saat peperangan. Namun,Hittler mendapat penghargaan dari ketuanya atas kesungguhannya.

Hittler sangan petah berbicara dan sering berpidato.Hittler bersifat nasionalisme(cinta akan negaranya)
Untuk pengetahuan,Hittler berfahaman Nazi.Hittler membenci orang yang berfahaman  komunis,Yahudi dan yang bertentangan dengan Nazi.
Seperti yang diketahui,Hitler merupakan  seorang  Pemimpin Jerman selepas memenangi banyak kursi di parlimen.

Pada saat akhir,Hittler ingin mengembangkan pengaruhnya keluar negaranya.



AMARAN
Filem tersebut terdapat adegan yang tidak sepatutnya dilihat ,Jadinya 18 tahun kebawah sila elakkan untuk menonton.Selain itu,elakkan juga kepada   orang yang mudah terpengaruh dengan sikap pemikiran ,agama yang berlainan .Berumur  18 tahun keatas , ada adegan yang tak elok tu ,silakan skip cepat-ii yup. Ingat ,Allah memerhati.

Untuk lebih mendalam ,Boleh tonton di You tube- Hittler-The Rise Of Evil 

Note: Jika ada kesalahan dari penulisan dy,sila nyatakan kepada dy agar pembetulan dapat dilakukan..huhu ..sekian terima kasih.

Selamat berpuasa dan butang follow

Assalamualaikum,hi semua pembaca..

Disini terlebih dulu Dy nak tanya.Ada lagi tak Dy tak follow back blog korang..Bolehlah tinggalkan dibawah komen (beserta link blog) ni ya.Takut dy ada tersalah pandang...

Orait.Semalam berpuasa macam mana okay tak?
Terawih penuh tak setakat ni? Cukup 2kali.Kalau cukup Alhamdulillah,kalau tak cukup jangan risau. Banyakkan ibadah dirumah ya. Sambil-ii  buat kerja asaignment ,thesis,baca buku dan sebagainya.Bukalah kat you tube ke,mp3 surah ,ayat al-quran.Dengar pun boleh ,dapat pahala.Nak lagi best,baca .

Jaga mata,jaga hati,Jaga  lidah..dan jaga semua jaga.
Okay,sekian asalamualaikum..Selamat berpuasa gaisss ๐Ÿ˜€

Friday, 26 May 2017

Kebakaran di Terminal One

Assalamualaikum.Hi.

Tadi kawan dy hantar video kebakaran di Terminal One.Memang terkejut gila la.Nasib tiada kemalangan jiwa berlaku.Alhamdulillah. Moga mereka tabah.

Maklumat lanjut boleh baca  di utusan 


-Selamat menyambut bulan ramadan esok-

Sunday, 21 May 2017

Dugaan perlu ditempuh.

Assalamualaikum
Salam sejahtera

        Kehidupan ini banyak mengajar kita.Mengajar dalam menempuh dugaan .Tidak kisah sebesar apa pun dugaan tersebut,kita perlu tempuhinya. Selepas masalah itu hilang,Kita pun akan berasa lega. Ibarat hilangnya satu bebanan batu  yang besar diatas kepala.Jadi,jangan takut dengan masalah yang dihadapi sebab masalah itu akan hilang juga .Cuma cara dan  masa saja kita tak tahu.Bila masalah itu hilang,kadang kita tak sedar pun.Tupp..tupp..Hilang begitu saja.Bila datangnya masalah tu..Ya Allah,susah nak cakap. 

Jadinya,sentiasalah ingat pada Nya .

Akhir kata,tidak kisahlah sebesar apa pun masalah tersebut.Hadapilah dengan waras.Otak yang waras menggunakan akal,bukan menggunakan  otak yang hanya berada didalam kepala.

What i say,
What you say.

Friday, 19 May 2017

Minggu Depan Exam!

Assalamualaikum wb
Salam sejahtera.

                Dy minggu depan dah nak exam , doalahkan kejayaan Dy dan rakan sekelas serta semua pelajar yang ambil exam tersebut.Maaf deh kalau ada yang sakit hati atau mengguris perasaan readers selama ni.Actually,memang tak da niat pun nak tujukan kepada mana-ii pihak.Hope,tak da mana-ii pihak terasa.Dy juga nak ucapkan selamat menyambut bulan ramadan kepada semua beragama Islam  yang tidak lama lagi akan tiba,Moga lebih baik dari sebelumnya..Insyaallah.

Akhir kata,

      Jika kita telah berusaha ,
Namun,rezeki tidak berpihak pada kita ,redalah.

&

andai sudah rezeki berpihak pada  kita..pasti rezeki kita juga .. Insyaallah.

Thursday, 18 May 2017

Lirik Disini Cinta Disana Rindu (Wany feat Tajul)


Sejak ku dengar merdu suaramu,
Tidak kusangka jiwa terganggu

Apa kurangnya suara manjamu
menyentuh hati
membawa mimpi

Kamu wanita manis sekali
Lirik matamu
Membawa cinta

Kamu lelaki pandai menggoda
hingga hatiku
mulalah rindu

Riang hatiku
hilangkan resah

Disini Cinta Disana cinta
Benarkah..
Disana rindu Disini rindu
Sejiwa..
Disini sayang Disana sayang
Sekata..

orang disana,orang disini 
sama menanggung rasa

Cinta 
tidak dapat diduga,
Cinta 
Hanya dapat dirasa.

Disini Cinta Disana cinta
Benarkah
Disini rindu Disana rindu
Disini sayang Disana sayang
Sekata..



Cinta 
tidak dapat diduga,
Cinta 
Hanya dapat dirasa.
senada dalam cinta

Disini Cinta Disana cinta
Benarkah
Disana rindu Disini rindu
Sejiwa
Disini sayang Disana sayang
Sekata..

orang disana,orang disini 
sama menanggung rasa


Cinta 
tidak dapat diduga,
Cinta 
Hanya dapat dirasa.
senada dalam cinta
Smulekan cinta
Irama Indah
Semoga hilang 
kesunyian

Semoga hilang
Kesunyian.

Boleh layan di You tube --> Lyric Video

Friday, 12 May 2017

Share Kongsi..

Assalamualaikum wb

hi readerss2.. hehe

Dah lama dy tak update kan..

Okay,first2 dy bagi warning ea,mana tak suka dy tu..jangan la baca.Buang masa korang je
Dy saja je nak kongsi ..sebab nama pun blog dy ...suka hati dy la kan..hehe

                         Hari khamis ,minggu lepas..dy dah rasa lain macam dah tau..tapi dy buat tak tahu je.Ingat sakit biasa2 je. Hari sabtu..balik dari kelas..dah sakit kepala yang amat sangat. Dy suspek tu migraine je.Sebab,dy memang ada migraine dan memang tiap bulan sampai 3 atau 4 kali wajib akan kena.Dy tidur lah.Selalunya bila bangun akan elok sikit.Tapi,makin teruk lak.Rasa nak pecah dah kepala. Lepas tu,dy selsema,pening kepala.Baru sakit 2 tu je. Sampai hari selasa,makin teruk dah.. Batuk berkahak,then,malam tu dy tak boleh tidur. Sejuk ..sampai mak dy suruh pakai toto dengan baju tebal berlapis-lapis. tu pun rasa sejuk lagi. Then,dy jumpa doktor lagi buat kali kedua.Doktor kata bla bla bla  .Apa yang dy fokus ,Dokt nasihatkan jangan tertekan,cukup tidur. Rasa memang tak da satu  pon ciri-ii pada dy yang dy dpt buat..memang sepanjang sakit tu sampailah sekarang dy memang stress je..Dugaan yang datang menghempap satu persatu.Macam tak da tanda nak henti.


Kadang sedih tengok keadaan diri.Harap semua ni cepatlah berlalu.

Nasihat dy, Andai kata korang ada sakit  sikit-ii tu baik,korang pergi check .Jangan ambil remeh sakit ni.Kadang kita pun tak dapat jangka.

"Giveaway by Yanieninie"

Assalamualaikum wb,Salam sejahtera. Jom join .Klik banner dibawah.