Tuesday, 22 November 2016

Kebaikan dan keburukkan couple! ada ke baiknya??

Assalamualikum wb.
selamat malam all readers!!

''Hal kau ,hal kau..hal aku hal aku''
wuishh cari gaduh ke apa? no comment..

Atas ni tak da mengena dengan tajuk dy nak buat kali ni tau..huhu

Dy ada tanya dengan seorang kawan dy ni.. dy tanya..

 ''apa yang bestnya couple''
 Jawapannya,normal seperti orang lain..

Bila dy senaraikan kebaikan dan keburukan couple ni..  dy hanya mampu menyenaraikan satu kebaikannya dan lebih daripada 10 keburukkannya..

Kebaikan Couple:

*Duniawi yang tidak bermanfaat.  (so???ada ke baiknya hahhaha)

Keburukkan Couple:

#mengundang maksiat.
#pelajaran terganggu
#membuang masa
#hati tak tenteram
#menghabiskan duit
#mengabaikan keluarga
#berkongsi masalah (padahal Allah kan ada)
#membunuh(dah cemburu dia ada orang lain ,pastu terjadilah kes macam2 bergaduh-->bunuh-->nyesal x sudahhh)
#seronok laku .. (padahal jualan murah ,sapa tak nak kan.)
#sakit hati(acah2 heart broken)
#cepat boring
#membuat dosa(x jaga pandangan/bergaul bebas/dating *tu banyak anak luar nikah  tu* )
#hidup tidak tenang
#couple lama2,macam dia jodoh kau.
#kalah dgn nafsu
#banyak lagi sebenarnya tapi cukupla tu .. macam korang sedar huhu..

Akhir sekali ,ingatlah! couple ni tidak ada pun baiknya ..

Jangan sesekali menghampiri maksiat,jika hampir pun tak boleh ...apatah lagi bila korang  masuk kedalamnya..Segeralah bertaubat.Sesungguhnya Allah maha pengampun  dan pemaaf :)

Kadang bila nak buat penulisan tentang ni rasa bersalah, sebab kawan sendiri ramai je yang couple.. Semoga yang tak pernah couple teruskan,dan siapa yang sedang single menjanda tu teruskan.. dekatkan diri kepada Allah..

Maaf jika ada yang terasa hati.. sesungguhnya dy manusia biasa .. bye .. :D

No comments:

Post a Comment

Lirik Cinta ini mimpi -Akmal Amsyar

Boleh  tonton di you tube-->  Cinta ini Mimpi Kenapa kau buat aku begini Menolakku dgn alasanmu itu Mengapa kau yang menjadi penghala...