Pages

Sunday 15 October 2017

Rindu tak? hehe

Assalamualaikum wb,hye..Tak sangka ada juga yang tanya kenapa dah lama tak update blog..hehe,ingatkan tak da siapa sudi baca blog ni...huhu..

Maaflah ye,selalu sangat hilang.Tengah fokus study dan main mobile legend *pm id*

OKAY!

Dalam hidup ni,bukan semua benda yang kita nak akan dapat.Sebenarnya,apa yang kita nak tu dah lama dah dapat.Kita je tak sedar.Jadi,belajarlah bersyukur sebelum  semuanya hilang  dan menjauh.

Kalau kita rasa kita sedang susah,fikir balik.Kenapa kita jadi susah?Mungkin salah kita ?!! Mungkin ego kita?! atau teruskan salahkan manusia lain? Muhasabah diri.

Apabila kita merasakan semua orang yang hampir dengan kita berkawan untuk kepentingan mereka.Fikir semula, adakah kita juga bersikap sedemikian.Jika ya,tinggalkan sikap tersebut.Jika tidak,percayalah kita bukan setakat boleh dapat yang terbaik malahan kita akan dapat perkara yang manis dalam hidup kita.Namun,bukan semua yang bernasib baik.

Fitnah-memfitnah seakan menjadi adat yang tak lengkap dalam hidup kini.Jangan kita mengikut-ikut fitnah terutamanya tanpa kita sedar.Baik kita yang difitnah itu,sekurangnya ada jugalah 'beras'.


sekian,terima kasih...Moga Cik Dylah tak menghilang lagi..hehe

Thank you reading for all followers and readers!😀No comments:

Post a Comment

6 Cara menguruskan tekanan yang boleh dicuba

 Assalamualaikum wb. Hai korang. Hari ni Dy nak kongsikan beberapa tips yang boleh dicuba untuk menguruskan tekanan.       Dalam mengelola t...