Saturday, 27 December 2014

Basic untuk Power point

Assalammualikum...petang ni  nak buat tutorial sikitlah...Tutorial simple jer....
Basic untuk buat power point...mungkin ada budak-budak sekolah rendah yang baru nak belajar...kalau ada kekurangan sori k...


Design banyak di situ...korang boleh pilih....kalau nak buat sendiri pun boleh jugak ...
Animation tu untuk pergerakan slide korang..


.Table tu untuk buat jadual...
Contoh kalau korang nak buat background atau letak gambar pun boleh letak kat picture..



Aku terangkan sikit jer..sebab korang boleh baca sendiri...ada apa-apa pertanyaan silalah bertanya :)
Bye ^_^

No comments:

Post a Comment

Lirik Cinta ini mimpi -Akmal Amsyar

Boleh  tonton di you tube-->  Cinta ini Mimpi Kenapa kau buat aku begini Menolakku dgn alasanmu itu Mengapa kau yang menjadi penghala...