Wednesday, 24 December 2014

Tutorial nak tulis blog

Assalammualikum...hollaaa
Sehat ker?? Aku selsema time-time hujan ni...tak selesa...
BTW Selamat menunaikan solat maghrib yer kepada readers yang Islam :)
#Prayforpalestin
#PrayforFlood
#PrayforIslam

Tips nak tulis blog tapi aku main hentam jer...:
-Cuba korang  buat isu terkini tapi terbuktilah kesasihannya...tapi jangan wat gosip ...dosa-dosa...
-Tentang diri korang,,,tapi jangan terlalu sifat terbuka...bahaya jugak...
-Pelajaran...
-Tutorial
-Fakta-fakta yang bernas
-Motivasi
-Cerita
-Novel/cerpen/drama
-Banyak lagiiii.
Kalau nak tulis blog cuba tulis pagi-pagi sebab masih banyak idea  yang freshh...

Korang wat pe??Hari ni tak tahu nak buat pe...so aku nak buat tutorial paling simple...seseimpllllleeee   gilerrwwwsss....
Tutorial nak  update blog...


Gambar Buruk


Ok,,simple jer kan..
1.Fikirkanlah tajuk yang korang nak buat tu... dan taip kat title tu...
2.Tulislah sampai kering otak  korang haha
3. Save  tanpa publish korang nak draft....simpan dulu
4.Publish-untuk siarkan kat readers...


Kalau tak faham tanyalah...senang sangat kan...saja jer...hahahah 
Selamat mencuba ^_^
bye assalammualikum :)





No comments:

Post a Comment

Lirik Cinta ini mimpi -Akmal Amsyar

Boleh  tonton di you tube-->  Cinta ini Mimpi Kenapa kau buat aku begini Menolakku dgn alasanmu itu Mengapa kau yang menjadi penghala...