Friday, 3 February 2017

Bedak Asas Pixy menjadi pilihan.

Assalamualaikum wb
Salam sejahtera..
Selamat malam semua..

Dy rasa tertarik nak buat entry  tentang suatu produk ni iaitu    bedak asas  yang berjenama Pixy. Sebenarnya,Akak Dy yang syorkan Dy menggunakan produk makeup ni tau. Baru beberapa hari Dy guna memang baguslah dan Dy bagi 4 setengah per 5 bintang huhu .Tak boleh bagi markah overdosed huhu. .


Apa yang bestnya tentang Pixy bagi Dy?


          Bila first time dy pakai,time tu akak Dy suruh cuba nak tengok okay ke tak. Dy tengok muka Dy rasa licin je,memang rata tak dalah tompok-ii/bercapuk-capuk  kat muka tu.Lebih-ii lagi, Dy memang tak suka pakai foundation .So,bila first time gunakan produk ni Dy tengok jeragat kat pipi is a GONE! Haha tapi hanyalah untuk sementara jer..hukhukhuk...Tapi okaylah untuk orang yang malas nak guna foundation macam Dy ni hee.. Kalau korang guna foundation plus pixy ni ..Perghh lagi dapat hasil yang menakjubkan.Selain tu,bedak asas pixy ni kita tak perlu  memakan masa yang lama.. 2/3 minit je dah settle tepek ke muka....


Feedback Akak Dy : ''Bila kau guna nanti, jangan lupa basuh muka dulu dengan pencuci muka.Then,Basahkan span tu dulu.baru sapukan  bedak complex ni.Aku tengok kawan akulah dulu pakai mula-ii dulu.Aku tengok dia guna cantik je dan rata  kat muka ''


Penerangan tentang Pixy UV WHITENING TWO CAKE Perfect Fit Tropical Biege (Dy amik dekat kotak  produk ni)

Formula bedak yang menyatu sempurna untuk menutu ketidaksempurnaan kulit disamping memberikan riasan yang licin  dan tahan lama .Diperkaya dengan Minyak Squalane untuk mencegah kekeringan.

Formula 2-Way Whitening merupakan kombinasi Bedak Pemutihan Semula Jasi,derivatif Vitamin C dan Tabir Suria untuk menjadikan kulit lebih cerah sambil melindunginya daripada sinaran matahari.


CARA penggunaan"
Sapu rata dengan span kering untuk rapian semula jadi atau span basah untuk hasil yang lebih sekata dan tahan lama.
Dy syorkan guna span basah.

Perhatian:
Jauhi pendedahan berlebihan kepada sinaran matahari meskipun anda memakai tabir suria.
Hindarkan produk dan sinaran matahari.

Okay,itu jerlah yang Dy nak kongsikan.

Kesimpulannya ,bedak asas  Pixy ni mudah,cepat ,ringkas dan menghasilkan  hasil yang menakjubkan!

Jika nak cuba produk ni bolehlah dapatkan/beli di kedai-kedai  yang berhampiran anda.. huhu




1 comment:

  1. kau tak payah pakai bedak pon dah cute miut dh ..huhu

    ReplyDelete

Lirik Cinta ini mimpi -Akmal Amsyar

Boleh  tonton di you tube-->  Cinta ini Mimpi Kenapa kau buat aku begini Menolakku dgn alasanmu itu Mengapa kau yang menjadi penghala...