Tuesday, 28 February 2017

Kerenah memang pelbagai.

Assalamualaikum wb
Salam sejahtera..

Setiap manusia memang berbeza tingkah lakunya..
Ada yang  cepat marah,
Ada yang cerewet..
Ada yang busuk hati
Dan..ada berbagai yang lagi huhuhu..

So,bagaimana nak sesuaikan dengan keadaan?
Sabar.
Ubat yang paling terbesar adalah dengan bersabar..
Tidak kisahlah sama ada penerima atau penghantar ..huhu

Bab ni memang dy agak failed juga..Sebab dy ikut mood dan ikut kepala sendiri.
Kalau rasa nak buat sesuatu  tu..dy akan buat..kalau dy tak nak dy ikut mood juga huhu..
kalau dah terpaksa buat juga.. peningkan ayat dy? hehe

Kadang orang rasa diri dia bagus dan pandang rendah terhadap kelemahan orang lain,padahal dia tak sedar  ''rasa diri bagus tu juga merupakan kelemahannya'' .

Cuba terima orang lain yang cuba menyemai kasih antara persahabatan dari kekasih yang menabur kejahilan.

Apa yang dy nak simpulkan,

Kelakuan boleh dikawal oleh diri sendiri,kalau rasa diri tu kaku untuk berbuat baik .Sekurangnya janganlah berhati busuk tapi jangan lupa orang yang baik hanya kaku untuk melakukan hal yang busuk.




No comments:

Post a Comment

Lirik Cinta ini mimpi -Akmal Amsyar

Boleh  tonton di you tube-->  Cinta ini Mimpi Kenapa kau buat aku begini Menolakku dgn alasanmu itu Mengapa kau yang menjadi penghala...