Wednesday, 20 January 2016

Adobe Photoshp-Edit Gambar cantumkan gambar

Assalammualikum dan selamat pagii...
Tutorial yang cukup dan amat mudah ..huhu padahal time first aku godek dulu lagi catik..ni sebab nak laju..ada kerja nak dibuat terpaksa laju..
Aku guna adobe photoshope...belajar sendiri..tu mungkin ada kurang ada terlebih..so maafkanlah saya hanya insan lemah..


Firstly,korang letak gambar yang korang nak edit tu..Sseuaikanla dengan gambar.
-File-->Open-->Folder

Buang kunci..Jadikan layer o.



Klik...Quick Selection Tool (W)

Pastu ikutlah gambar yang korang nak edit tu.Kalau terlebih ke terkurang dari landasan guna + atau -
Bila dah cun...tekan Ctrl dan c dengan v(code c/p)


Korang buat benda sama macam gambar tadi tu...

Untuk alihkan gambar edit tu guna Move Tool (v).
Cantumkan gambar yang korang edit tu.. Boleh tukar saiz agar nampak lebih real.

Kalau korang rasa macam tak cantik korang potong tu bolehla..kontra kan/gelapkan,,,guna filter..huhu...

AWAS!Jangan salah gunakan EDIT ini untuk menjatuhkan maruah orang!

~Tak faham tanya yup~
bye~Assalammualikum~


No comments:

Post a Comment

Lirik Cinta ini mimpi -Akmal Amsyar

Boleh  tonton di you tube-->  Cinta ini Mimpi Kenapa kau buat aku begini Menolakku dgn alasanmu itu Mengapa kau yang menjadi penghala...