Saturday, 14 January 2017

#4 Tips kemas rumah

Assalamualaikum ,salam sejahtera..

hari ni dy akan buat 4 artikel untuk cabaran 25 Hari blogging .Terlalu sibuk sampai tak sempat nak buka blog..hehe..poyo dok?? 😂


Okay, kemas rumah memang normallah untuk hidup seharian kita kan..
Bangun pagi je ,dah terus kemas tilam/toto  narita bagai..huhu..
Kalau dalam rumah..anak perempuan sorang je lagi  dahsyat..semua kerja dia kena buat kan?kan? haha aku tahulah! Bagi perempuan malas,jangan lah malas-ii..kesian mak ayah korang..sekali sekala cuti-ii tu..petang2 tak da kerja ..curi lah masa sikit..

1.bangun awal pagi -macam dy, dy bangun tak tentu kadang kul 3 pagi, kul 4,kul 5 atau memang tak tidur malam tu (insomnia) . Selalunya,memang tak lari dari waktu tu..  Bolehlah , kemas-kemas dulu yang mana patut.. sapu sampah , masak ke.. awal? why!.. sebab esoknya dy kerja dan sekolah..so,tak da masa nanti.

2.Buat jadual yang berlainan -baru tak boring.. Contohnya macam kat bawah ni ..contoh saja:




3. Mop lantai  2 minggu sekali dan bila perlu - Kalau rasa berat sangat, sebulan sekali pun ok.. Normal kalau dy rajin, dy buat seminggu sekali..paling malas 2 minggu muehehe..

4.Saterika baju tu,nak jimat elektrik buat sekali terus untuk seminggu.. huhu..

Okay ,tu jerlah.. tiba2 idea dah jem..huhu


No comments:

Post a Comment

Friendzone dan Family Zone

Assalamualaikum wb,Salam sejahtera. -Last paper repeat hari khamis.Doakan Dylah dan rakan yang lain ok guys 😃- Family zone dan Friendzon...