Sunday, 8 January 2017

Menang poster PIDM #Throwback

Assalamualaikum wb
Salam sejahtera..

Okay tiba-ii nak TB semula masa 2014 dulu,  dy masuk pertandingan Doodle di PIDM MONEY SMART

Dy dapat tahu ada pertandingan doodle di PIDM sebab ada seorang penceramah,ceramah/taklimat sikit tentang PIDM kat sekolah ..so,dy checklah dalam fb..Ada pertandingan doodle..Wah bestnya..Tapi dy  memang tak expect  pun untuk menang sebab dy tahu,dy memang bukan tangan seni..Masuk pun sekadar suka-ii jer.


Ini doodle yang dy hantar..



Bila hari pengumuman (2015)  ,dy tak da dekat rumah. Kesian pihak PIDM telefon dy,tapi tak pela abang dy yang angkat. Dah berapa hari berlalu baru  dy balik dan orang tu call. Suruh buka email...
Alhamdulillah dy tersenarai dalam nama pemenang ..


Dy terkejut gila,nama dy tersenarai dalam kategori poster terbaik.




Dy dapat hadiah kamera (FujiFilm) .. Memang bestlah kamera ni..Heee,Memang ada sampai sekarang.Kualiti bagus, hasil bagus,semuanya bagus-ii belaka.

Gambar kabur sebab hp tak canggih.Amik gambar lama kat fb


Ahamdulillah..

Kesimpulannya :

1.Kita perlu mencuba tanpa mengharapkan apa-ii imbalan..Mungkin ia akan menjadi pengalaman yang sangat menarik jika  mengenangkan/mengimbau ia semula..

2.Hobi memang dapat menghilangkan stress lebih lagi melukis tetapi seringkali orang stress dengan melukis. Maksud dy, lukis dengan santai dan praktis,bukannya lukis untuk mendaptkan nama ..Silap-ii semua tak dapat ...

3.Kalau peluang itu sekadar semut,mengapa tak ingin melihatnya seperti alam?


Okay mungkin ada yang tak faham maksud dy kan??hehe buat2 faham jelah..

Semoga,korang berjaya dengan apa yang ingin digapai.

4 comments:

  1. Alhamdulillah. Tahniah dylah :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah..terima kasih ana suhana :)

      Delete
  2. Alhamdulillah.. tahniah Dy.. masih lagi buat doodle ke??
    Cantik lukisan Dy tu..
    Setuju juga dgn frasa " hobi dapat menghilangkan stress"..
    Sama macam akak la.. membaca menghilangkan stress tapi kalau kena paksa membaca memang stress.. hehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah,terima kasih kak shahida :)
      Masa lapang ada lah juga buat,tapi sekarang dah busy dengan study..
      Hahaha..mungkin perlu dengan kerelaan hati tanpa paksaan kot huhuhu..baru aman je nak buat hobi yang disukai.huhu

      Delete

Friendzone dan Family Zone

Assalamualaikum wb,Salam sejahtera. -Last paper repeat hari khamis.Doakan Dylah dan rakan yang lain ok guys 😃- Family zone dan Friendzon...