Sunday, 22 January 2017

Petua Menghilangkan jeragat dan jerawat . (Tradisional+Moden)

Assalamualaikum wb..Salam sejahtera.. Korang sihat x?
-Kepada negeri2 yang banjir tu..semoga kalian tabah.. hmm-
Sejuk je petang-petang ni kan.. Semakin bersemangatlah dy nak tulis blog ni..


Petang ni dy nak tulis sedikit petua ,tentang ''cara-cara nak hilangkan jeragat dan jerawat''

1.Putih Telur.
Dy baru je buat tadi,nak buat senang je caranya..
Kalau pemalas macam dy, dy ambil telur ayam yang memang ada di rumah .. kalau nak ambil dekat belakang rumah boleh je...tapi kesian ke ayam tu.. nak mengeram,dy pergi kacau pulak huhuhu..
Okay, selepas tu korang basuh dulu telur ayam tu.Kemudian baru pisahkan putih telur dan kuning telur tersebut. Kuning telur tu janganlah buang. Goreng,cicah sos pon sodappp ni..huhu.

Ada dua cara untuk korang letak putih telur tu di muka korang.
a) Guna je tangan dan sapukan ke semua muka korang.
b) Rendamkan tisu ke dalam putih telur tersebut.. Dan lekatkan dimuka korang..

Biarkan sehingga 20-30 minit lalu bilas dengan air bersih.Ada tak rasa macam dy rasa? kulit rasa tegang,licin walaupun ada jeragat lagi huhu..
Cuba korang amalkan selalu.. Insyaallah, boleh mencegah jerawat dan jeragat malah boleh mencerahkan wajah.Tambahan,Minum air suam banyak-ii jangan lupa tau.

2.Sireh muda.
Mula-mula korang ambillah dalam 3/4 helai sireh muda..sesiapa rumah kampung senanglah ..boleh petik je kan..heee..
Simpan sireh tu di peti ais rumah korang yang gedabak tu.
Kemudian, setiap pagi sapukan/tenyehkan sireh tersebut di kawasan jeragat korang. Amalkan selalu/setiap hari.Insyaallah.

-------------------------------------------------------------------------
Petua ni overall memang susah lah nak buatkan .. Disebabkan tak da masa..Almaklumlah dengan kerja dan belajar.Masa menjadi ,rasa sangat singkat dan padat.
So,dy akan mencadangkan produk yang boleh korang guna.


Okay,dalam beberapa minggu ni,dy ade ternampak kawan masa dy sekolah dekat facebook jual satu produk ni. Dy ada lah tengok-tengok agent-ii yang lain dan terbukti produk ni memang dapat respond yang bagus. Korang kena cuba dulu karang cakap dy cerita gebang pula...

Antara Khasiatnya:
💐Menghilangkan parut ,jerawat dan jeragat
💐Melembabkan kulit dan menghilangkan minyak di muka
💐Mengurangkan resdung dan ekzema
💐Kulit menjadi tegang
💐merawat kulit kusam
💐Membantu tona kulit tidak sekata(belang-ii)
-Banyak lagi khasiat DV ni-

Cara pengambilan DV:

🍀Ditelan,kunyah ataupun hisap.
🍀Minum air suam yang banyak

Testimoni Dianz Vitamin:


Sesiapa yang ada masalah seperti tertera diatas  tu bolehlah cuba produk Dianz Vitamin..
Harga pun cukup berpatutan.. Jika dah berkenan tu..

Bolehlah korang lapor diri pada Nur Ezaidah dan sesiapa yang nak tahu lebih lanjut tentang Dianz Vitamin ni.
Akhir kata,memang tak rugi !!!


2 comments:

  1. Guna putih tu telur tu best.. umah memang sentiasa ada.. nak kena rajin je..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha kan.. tapi tula selalu kekangan masa..

      Delete

The END of Penggal 3

Assalamualaikum wb. Hye semua pembaca-ii yang Dylah sayangi..hehe.. Semalam Dylah baru je habis exam bagi penggal 3.Sekarang ni nak foku...