Tuesday, 27 December 2016

5 Cara kenal lelaki gay(kemungkinan)

Assalamualaikum,salam sejahtera.

Tiba-ii nak buat entry mengarut sikit..  Di Malaysia Alhamdulillah tak da LGBT ni . Namun,mungkin kalau korang ada tengok di laman sosial seperti wechat dan FB atau disekeliling korang sekalipun ada yang suka sama sejenis.Ingat!!!  Allah melaknat golongan LGBT ni!

Ada dua kejadian yang dy alami.

Kisah 1:
Ini tak da lah teruk sangat, BELIAU warga asing(Bangladesh) .Kerja dekat sebuah pasaraya dot dot dot. Sesiapa kenal dy mesti tahu kot siapa yang dy maksudkan.Cara pandangannya memang lain macam. Dy cakap lah kat abang dy ''Kenapa orang tu macam gay je'' Abang dy gelak je.Sebab ,dia pun perasan juga . Tapi,tak nak la expect lebih. But,,lelaki gay still tengok perempuan? tu lebih gerun.

Kisah 2:
Kali ni memang nyata gila. Dekat stesen bas time ni. Sorag laki(c) duduk usha lelaki warga asing(nepal rasanya). Warga asing tu garu-ii tangan dia. Lelaki(c) tu pun pandang warga asing tu atas bawah-ii.Kalau perempuan dah lama blah dari situ agaknya.. Lelaki (c) tu pegang-ii tangan warga asing tu sambil senyum2.Senyum lain macam pula tu..faham lain macam mana?tak faham sudah.
Lelaki(c) tu pandang abg dy sambil senyum2. Dy ajak abang pergi tempat lain.. lain macam kott..hahaha ..

Antara Kemungkinan lelaki tersebut adalah gay:

1.Tidak memandang perempuan.
Ya: Mana boleh pandang perempuan,nanti pakwe marah.
Tidak:Kemungkinan saja,nantah lelaki tu memang jenis jaga ikhtilat ke apa. Jangan menuduh secara membuta tuli pula.

2.Tiap minggu hilang.
Ya:Hahhh mesti nak jumpa sugar daddy la tu.Lepas tu nanti sugar daddy tanggung yuran,kos pengajian,makan  minum ,pakaian and everything. ''Demi duit maruah tergadai''
Tidak:Tak baik fikir bukan-ii, tiap minggu balik kampung jumpa mak ayah/pergi kerja sambilan cuci pinggan/pergi melancong ke bla bla bla..

3.Korang tanyalah topik gay dan tengok reaksi.

-Contohnya , '' Si dot dot kahwen dengan si dot dot dekat London. Diorang tak tahu ke kaum Luth dulu  diterbalikkan  bumi oleh Allah''

-So,kalau reaksi lelaki tersebut membincangkan hak-ii sebagai gay/kemanusiaan . So,dah nampak sangatlah kan?
Kemanusiaan ?contoh ayat dia '' Gay tu perkara biasalah,sedangkan binatang pun boleh bebas.Apa salahnya kalau gay pun bebas nak pilih pasangan masing-ii.''
Tak tahu nak jawab apa? jawab jer gnie '' so, kau binatang''

4. Cara lelaki tersebut bergaul dengan lelaki lain.
Kalau korang hebat , dengan bercakap,perbuatan dan perilaku dia pun korang boleh kenal.
Kalau dulu-ii ada sebab kenapa orang tak bagi lelaki pakai baju ketat,baju warna pilihan perempuan, rambut style (bojeng). Inilah salah satu sebabnya.

But,zaman sekarang semua style tu dah biasa,janganlah buruk sangka. Ini kemungkinan saja.

5.Mengambil perhatian lelaki yang dia suka.
Contohnya, lelaki tersebut tengah berborak dengan seorang perempuan. Dia pun sibuklah time tu nak tanya semalam tengok movie apa,pinjam tulah pinjam ni lah. Baru korang fokus dekat dia.. Aishh macam2 zaman sekarang ni.

Kepada lelaki gay diluar sana semoga anda segera insaf dan bertaubat kepada Allah.

Amaran: Jangan ada buat cerita ''suami aku gay''  takut-ii  ramai perempuan suka lelaki gay pula lepas ni.

maaf jika tidak membantu anda dan menyinggung mana-ii pihak.



No comments:

Post a Comment

Lirik Cinta ini mimpi -Akmal Amsyar

Boleh  tonton di you tube-->  Cinta ini Mimpi Kenapa kau buat aku begini Menolakku dgn alasanmu itu Mengapa kau yang menjadi penghala...