Saturday, 24 December 2016

About dy!

Assalamualaikum wb,Salam sejahtera..selamat petang.

Okay,ada yang tanya dy.. Meh dy jawab soalan basic tu ea,soalan dari pelbagai laman sosial dan juga alam realiti..setengah je dy publish.. ahhaha

.Reader's ada soalan tak?  jangan tanya math dah la.. fuh

soalan dan jawapan Maaflah kalau jawapan diatas,jawapan skema n clishe. jeng jeng.
:

''Kahwin?''
 Belum! Bagi mak ayah  merasa gaji pertama dulu kalau boleh (bawa mak ayah pergi haji dulu ke kalau mampu )

''Kerja?''
Dy kerja sambilan je. kerja apa? korang rasa?? huhu

''Dah ada BF?''
BF tu apa? Benefit friends? Best friends? Book Fast? or whattt!''  lalalala

''Belajar lagi?kat mana?''
Ya,dy belajar lagi.
Kat mana?Ok,belajar menulis,membaca,melukis, belajar tentang kehidupan dimana-ii sahaja. di rumah,sekolah,kawan-ii,adik beradik serta bumi Allah  yang sangat meluas ini .Maksud dy: selagi kita bernama manusia,kita akan sentiasa belajar.

''Umur berapa?''
Perangai budak-ii lagi,berhingus  ni hah..berapa ea?lupa pulak huhu

''Minat cerita apa?''
Hahhh,,ini yang suka cerita ni...Tokyo Ghoul, Keluang Man,Shin Chan,Get Backers,Shaman King, Ben 10 ,  banyak lagi.. boleh klik sini dan sini

''Cita-ii?''

Sebut cita-ii .. Masa dy sekolah rendah dalam umur  9 tahun gitu   dah besar nanti dy nak jadi paranormal.Sebabnya.. memang dari kecil dy kena ganggu benda makhluk halus,tapi time tu tak lah takut.
Masa darjah 6 pulak dy nak jadi penulis..Penulis yang menulis tentang Novel hantu/pembunuhan/seram/psycho dan juga penulis motivasi.

Tingkatan 1  berubah pula tiba cita-ii tu, dy nak jadi Pereka Fesyen,pelukis komik,pelukis.Dy terbayang ada galeri sendiri..Lepas tu dapat Jumpa dengan Latiff Mohidden dan juga Amron Omar (Favourite pelukis dy  💖💖💖💖💖) Sampailah tingkatan 3 ,berubah lagi  cita-ii dy ni hahaha

Dy nak jadi paranormal balik. Sebab banyak sangat menganggu fikiran dan nak kaji apa sebenarnya!Kemudian nak jadi  doktor psikiatri. Nasiblah masa naik form 4 tak ambil aliran sains .So,lantaklah tak dapat jadi doktor pun.. sebab bukan minat sangat ngeh3..

Naik form 4 , nak jadi ahli arkeologi,cikgu,pensyarah,pelukis !, '' (memang otak pelukis..makna otak disini --->minat melukis.. dy lukis buruk je haha)

Naik form 5, masih kekal nak jadi  pelukis  atau ahli arkeologi.

Habis SPM, bukan cita-ii dah.. tetapi perkara yang perlu direbut bukan setakat angan-ii..
dy dapat tawaran  belajar ubat-ii(farmasi) tapi dy tak pergi.. haha.. Gila kau, dy dah tak da hati menjurus kepada perubatan.

So,sekarang dy pun dah K.O tak tahu nak jadi apa. Subjek sekarang dy tak ambil pun seni.Sebabnya.... ada lah sebabnya 😛😛😛   banyak sangat pula cerita ..huhu
-Allah sebaik-baik perancang-

''Hobi?''
Macam-ii, Antaranya:

Makan,kacau orang ,loya buruk,buat lawak bodoh...huhu gurau je..

Melukis,baca komik,baca buku,tonton anime,design lukisan,Menulis dan macam-ii lagi.

''Dy ada minat sesiapa tak?''
Ada, Tokyo Ghoullll!!! dann... Amron omar..cantikkk wuuu  lukisan dia.Setiap lukisan dia ada makna.Perfect and so gifted.

''Kurangkan loya buruk boleh?''
Loya buruk tu apa? nak muntah jadi bagus ke?


Tak faham dengan apa dy tulis?dy lagi tak faham apa yang dy buat ni..sekian

Bye!😶

No comments:

Post a Comment

Game

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua. Ada yang rindu Dy tak?huhu..almakalumlah dah sebulan lebih tak update blog. Dy tengah final se...