Sunday, 18 December 2016

Cara nak masukkan power point dalam blog menggunakan slideshare(2016)

Assalamualikum,salam sejahtera.

12:2 am ketika entry ini sedang ditulis huhu.sambil buat kerja lain hahaha

Cara nak masukkan power point dalam blog. Siapa yang tidak tahu bolehlah ikut step dibawah.


1.Mula-ii pergi ke  slideshare .
2.Klik signup

Kalau  korang pilih Continue with facebook .Klik. teruskan sebagai (nama korang).

Kalau keluar gnie,isi je mana kosong...then klik continue.

Mungkin selepas tu,sahkan di email korang.
3.Upload power point yang korang nak letak kat blog.


4.Pergi ke akaun korang,klik embed .




5.Klik Copy



6.Pergi ke new post > klik HTML terlebih dahulu


7.Paste kan code tadi ke dalam post ni




Preview dulu sebelum publish.Okay... siap..



mudah je kan, sebab susah.. dy ajar ralit sangat kot.Kalau ada apa-ii pertanyaan sila tinggalkan dikomen.Insyaallah jika dapat membantu dy bantu.

Sekian,selamat pagi 1.03a.m




No comments:

Post a Comment

Friendzone dan Family Zone

Assalamualaikum wb,Salam sejahtera. -Last paper repeat hari khamis.Doakan Dylah dan rakan yang lain ok guys 😃- Family zone dan Friendzon...