Wednesday, 28 December 2016

6 Cara menghilangkan Mengantuk

Assalamualaikum wb,
salam sejahtera.

Cara nak menghilangkan ngantuk:

1.Basuh muka


2.Bersenam

Seperti kita tahu,bersenam dapat melancarkan peredaran darah.Oleh itu otak kita akan lebih cerdas.Lakukanlah senaman beberapa minit.EX:Berlari,melompat-ii,ambil nafas dalam-ii. Then,berhenti sambung kerja.Rasa mengantuk lagi buat perkara sama. Kalau macam dy,dy tampar je muka haha

3Minum  air daun betik+peria.

Gerenti tak tidur hahahaha

4..Fikir banyak kerja perlu disiapkan

Bila otak kita memikirkan kerja yang banyak dan perlu dihantar dengan segera.Secara tidak langsung,Tetapi awak kemungkinan korang akan stress dan tidak dapat menyelesaikann semua kerja dengan sempurna. But,cara ni,dy selalu guna...Tak lah stress seronok je,esok buat last minute lagi heee..

5.Banyakkan bergerak.
Contohnya:naik turun tangga dan  berjalan dari Malaysia ke Singapura😠

6.Minum air suam.

Okay itu jer..,semoga bermanfaat ya 😀

[Holiday Promo] Enjoy 300 Off on Samsung Galaxy S7 and S7 edge 

No comments:

Post a Comment

Game

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua. Ada yang rindu Dy tak?huhu..almakalumlah dah sebulan lebih tak update blog. Dy tengah final se...