Thursday, 15 December 2016

Tindih atau penyakit tidur?

Korang selalu kena tindih masa tidur?ada orang kata itu penyakit tidur (paralysis)..Okay peyakit tidur tu lain kali lah citer yupp.

Bukan setakat kena tindih masa tidur je, kadang sampai insomnia..sebab ada benda yang duk ganggu. Sekarang ni pun tengah taip macam ada memerhati jer.. hehehe biasalah tu..lumrah kehidupan kan?
Kekadang rasa tak tahan juga... terfikir ''aku ni berhalusinasi atau betul-betul terjadi?'' tetapi tiap kali dy tanya diri ,dy tahu jawapannya.

Sebelum tidur dah amalkan dah..
1.Ambil wudhu
2.Sapukan bantal, tilam ..baca ayat sikit
3.3qul,Al-fatihah,ayat kursi,mengucap syahadah.

Semua dy dah buat but still datang juga..
Sesiapa yang pernah kena tindih masa tidur mesti faham kan kenapa begitu menyeksakan?
Bila seluruh anggota tak boleh gerak/lumpuh.Suara tak boleh keluar.. tapi jangan risau..manusia ada 2 suara.. iaitu suara hati. 😀 Masa dy melawan dari  terus kena tindih,dy ada baca ayat kursi tapi still tak memberi kesan..Dy azan jer dalam hati..terus terlepas dari seksaan.

Satu lagi.Bulan 11 ke 10 hari tu tak salah. mak dy pun ada kena. Dekat nak pukul 5 pagi dah time tu.. Mula mak dy tak cerita..tetapi dah petang tu baru mak dy cerita. Sama macam cerita Dy yang bada berbulu .Mak dy kata macam king kong/beruk pon ade.Fuhh.. Benda tu nak cekik mak Dy.. tapi mak dy ada baca satu ayat ni ..Surah Nuh dengan satu lagi surah tak tahu namanya..Kemudian, benda tu lari..



Jadinya,korang kena pastikan betul-ii sama ada korang ni kena gangguan atau sebenarnya penyakit tidur?

Dy ada ceritakan sedikit  kisah hantu yang Dy alami  disini post yang lepas..

Jangan stress..Jangan risau..Allah ada.Yakinlah!

No comments:

Post a Comment

"Giveaway by Yanieninie"

Assalamualaikum wb,Salam sejahtera. Jom join .Klik banner dibawah.