Sunday, 4 December 2016

Heartbroken?nak buat apa yaaaaa..

Assalamualikum,selamat pagi all readers..

Mesti saat ini anda rasa patah hati/kecewa/sedih  (heartbroken)kan? kalau tak takkan korang boleh sampai ke sini huhu..Okay!!nevermind.. sebelum ni pun dy pernah  tulis berkaitan ni
Cara nak lupakan someone (2014)
Cara nak lupakan someone (2016)
Jangan sedih kay
Kenapa pilih move on?
Tips

😂😭     😭                    😭😭      😭😭                      😭😢                        😢😢                     😢😢

1. Sibukkan diri anda.
⇨Okay, korang kalau nak lupakan sidia tu,busykan diri cara terbaik.. Korang akan rasa korang banyak masa..korang boleh buat kerja dengan tenang,layan hobi korang.. makan ke, lukis ,baca buku dan sebagainya.. Agak-agak sunyi tu cepat-ii pergi  bersenam..haha
badan kurus,badan sihat,otak cerdas,minda tak kusut dan tak wujud lagi kecewa ni!!!

2.Berdoa kepada Allah
⇨Ini memang perkara penting sekali.. selepas solat korang baca Yasin Inshaallah hati korang akan tenang. Selalu buat solat tahajud,solat taubat,solat sunat yang lain..Ingat !bila kita ingat Allah ,Allah akan tolong kita.. jangan ingat bila susah je ..faham?

3.Buang semua barang daripada si dia.
⇨Alright,aku tahu korang paling susah nak padam mesej ,surat dan sebagainya tu kan..but ingat!! dia dengan kau tak da pape..so go on your life..buang je apa barang dia bagi pada kita.. Buangkannn!!!!

Akhir kata , hidup kena teruskan jugak..

cari kebahagiaan anda..
Okay,thats all..bye.

No comments:

Post a Comment

Game

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua. Ada yang rindu Dy tak?huhu..almakalumlah dah sebulan lebih tak update blog. Dy tengah final se...